luni, 17 decembrie 2012

DICTIONAR DE VISE

     Nu ai altceva de facut;decat sa cauti ;conform visului tau;; la litera ce corespunde actiunii visului. Pentru a mari; dublu clik pe prima pagina
a dictionarului.




























duminică, 16 decembrie 2012

TIGARA MEA ELECTRONICA

           In urma cu 11 luni; am luat prima data contact cu tigara electronica;dupa aproximativ 35 de ani de fumat tigari normale.Am ales tigara electronica ;pentru ca am avut o alternativa;si anume de a continua sa fumez fara a-mi pune sanatatea in pericol ;in continuare. Recunosc;nu am ambitia necesaara sa ma las definitiv.
Am cautat pe internet ;sa aflu cat mai multe despre tigara electronica;despre efectele asupra sanatatii si am ajuns la concluzia ca ;in primul rand imi salvez sanatatea;dar si buzunarul meu are mult de castigat.Tin sa va spun ca in urma cu 11 luni ;fumam trei pachete de tigari pe zi;care costau cca30 RON/zi;raportat pe luna ajungeam la aproximativ 900 RON. Acesti bani; un angajat la stat ii castiga intr-o luna de munca.Asta fara sa mai vorbesc de faptul ca si hainele miroseau urat;dimineata un gust amar in gura; scrum in casa si in masina;scrumiere murdare si urat mirositoare; miros urat in casa etc.In continuare as vrea sa urmariti un material de pe youtube;material care a facut sa-mi cumpar si eu tigara electronica.
           Trebuie sa tineti cont ;ca nu toate tigarile electronice sunt si bune.Cele care dau cele mai bune rezultate;dupa
cercetarile mele(fara sa fac reclama gratuita) sunt cele produse in China de "Sailebao". Ei au perfectionat
continuu performantele tigarii;ajungand ;acum ; prin kittul  TGO-LCD la o tigara ce iti da senzatia ca fumezi
o tigara normala. Eu am ales varianta LCD;pentru ca imi indica in permanenta nivelul bateriei si numarul de fumuri ;pe care le mai poti trage pana ce se consuma bateria.Si pentru ca v-am spus mai sus cati bani dadeam acum 11 luni pe tigari; sa va spun cat cheltui acum. Un kitt. ;costa 200 lei(banii astia ii dai odata;la
inceput) De asemenea ;mai trebuie sa ai un lichid;care contine nicotina filtrata(total inofensiva) ;cu diferite arome(de tigari renumite ;ex: Malboro ;Dunhil; Rothmans;Kent etc ; de asemenea arome de fructe Ex: mar;
cirese;banane;etc; chiar si de cafea ;de energizant etc.).Un bidonas de 30mg costa 35 lei. Un astfel de bidonas te tine; cca 10 zile. De asemenea si atomizoarele se mai ard;dar cu putina grija te pot tine si 2-3 luni
             In concluzie; cheltuiala pe o luna nu trece de 100lei.
             Pentru a lungi viata atomizoarelor si pentru a pastra tigara curata; va spun cum curat eu atomizoarele
si anume:Se scoate cartusul;se desurubeaza atomizorul de pe baterie si il sufli din partea ingusta;pana ce surplusul de lichid iese tot;apoi cu un servetel stergi atomizorul in partea cu filet. din cand in cand si cartusul
dupa ce sa golit;trebuie curatat sub jet de apa si suflat.In foto de mai jos aveti si arsenalul meu de fumat.
             Astea fiind spuse ;eu va doresc sa va lasati de fumat definitiv;dar;daca nu puteti eu v-am prezentat o varianta mai ieftina de a va intretine viciul(ce urat suna).

PLANURI DE CORABII


TASMANIA; este planul unui galion Olandez pe
care l-am realizat in 1988.corpul este din lemn masiv
invelit in baghete de furnir de nuante diferite care  re-liefeaza atat opera vie cat si opera moarta in culorile navei reale.Arborada si velatura au fost fierte in ceai negru cab sa para cat mai imbatranite



 Golden Hind este una din cele mai frumoase corabii
ale secolului al XVI-lea nava a corsarului drake;pe care am realizato in 1989 cu care am luat ;la Mangalia ;la campionatul national de machete clasa
C4(machete istorice);unde am castigat ultima medalie de aur.


miercuri, 12 decembrie 2012

NUMARUL APOCALIPTIC 666


FENOMENE STRANII


Se impune în lumea stiintifica tot mai pregnant ideea ca „numele Fiarei", 666, din Apocalipsa biblica, ar fi de fapt un avertisment dat generatiilor viitoare de o intuitie straveche sau de cunostinte din trecutul îndepartat, care în mii de ani s-au pierdut. Este vorba despre fenomene cosmice care s-ar accentua si manifesta ritmic, din mii în mii de ani.  

O ipoteza româneasca, datorata domnului Dorel Bârsan, retine atentia asupra unui posibil argument pe care stiinta este chemata sa-l confirme. Este vorba mai întâi despre „câmpul nuclear indus de rotatia Soarelui". Dorel Bârsan afirma ca „acest câmp nuclear este dipolar, iar configuratia liniilor sale este asemanatoare cu aceea a dipolului magnetic. Datorita rotatiei Pamântului se genereaza un câmp nuclear de inductie care în zona polilor are o intensitate considerabila, iar din compunerea dipolului asociat miscarii de spin a Pamântului, cu dipolul asociat miscarii orbitale a Lunii, rezulta un moment nuclear a carui axa s-ar putea sa nu coincida cu axa de rotatie a planetei noastre. Acest câmp, care nu putem banui în ce mod interactioneaza cu materia, ar putea fi responsabil de fenomenele ciudate care se petrec în zona Bermudelor si în vestul Australiei".  

În continuarea argumentelor sale privind fenomene cosmice neelucidate, relationate cu cifra catastrofala 666 prezenta în Marea Piramida, autorul afirma: „Prezenta acestui câmp misterios face ca toate miscarile turbionare - cicloane, curenti marini - sa aiba un anumit sens în emisfera nordica, sens diferit de al cicloanelor din emisfera sudica. Ipoteza enuntata dezlantuie o vasta problematica în legatura cu gravitatia si inertia, si poate fi aplicata pentru a corecta miscarile din sistemul solar, care sunt dizidente în raport cu mecanica clasica. Ea aduce în atentie faptul ca orice corp ponderal care se misca într-un câmp gravitational este actionat si de o forta laterala care se însumeaza la forta newtoniana predominanta. Aceste forte impun restrictii miscarilor din Sistemul Solar si de aceea toate planetele au un sens si un plan unic de miscare în jurul Soarelui, un fapt simplu, dar care nu poate primi nici o argumentatie în cadrul teoriei generalizate a relativitatii, care rezulta a fi o alternativa matematica de compromis despre care Einstein spune ca va fi o teorie cu o viata efemera".  

În speta, este vorba de descoperirea unor manifestari atipice ale planetelor si interactiunea lor cu forte mai putin cunoscute azi. În acest context, inscriptia de pe Marea Piramida, respectiv „numele Fiarei", n-ar face decât sa ne atentioneze ca sunt posibile, ritmic, evenimente cosmice catastrofale pentru viata planetei. Schimbarea polilor magnetici, modificarea vitezei de rotatie a Pamântului în jurul axei sale, influente diferite care pot aparea în arhitectura cosmica a Sistemului Solar - si multe altele ar fi fost reprezentate de cei vechi sub numarul apocaliptic; acest numar nu este simbolic, conventional, ci el reprezinta probabil un calcul foarte exact al unor conjuncturi cosmice care urmeaza sa afecteze grav planeta noastra.

Ramâne de observat în ce masura 666 este dependent de „nume de om". O ipoteza de asemenea stiintifica s-ar putea avansa în sensul cu „un om de pe Terra" ar putea provoca un eveniment cosmic dezastruos. Cum ar fi cu putinta asa ceva? Ne-o spun tot oamenii de stiinta: prin „scaparea" dintr-un accelerator de particule a unei particule care eventual ar întâlni în Cosmos vidul real sau vidul metastabil. Acea particula ar provoca o explozie colosala, capabila sa distruga Sistemul Solar sau alte spatii cosmice capabile sa influenteze în sens dezastruos Sistemul Solar... Într-un cuvânt, cifra 666 este un avertisment dat cu mii de ani în urma pentru oamenii din viitor.



STRESUL INAMICUL TUTUROR



"Important este nu ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi"
Hans Selye, medic austriac
Un cantec la moda in urma cu cativa ani spunea "Life is a rollercoaster"... Pentru cine nu stie, un rollercoaster este acel trenulet din parcurile de distractie, care merge pe o sina suspendata, avand o multime de suisuri si coborasuri, unele dintre ele foarte abrupte, incat trebuie sa te gandesti de multe ori inainte de a-ti lua inima in dinti pentru a incerca senzatia. La fel este si viata noastra. In permanenta suntem nevoiti sa urcam si sa coboram, fie ca vrem, fie ca nu. Sarcina noastra cea mai dificila este sa facem fata acestor incercari adesea neprevazute, pastrandu-ne sanatatea fizica si metala. Agentii stresori sunt factorii care modeleaza "sina" pe care circula trenuletul in care ne aflam fiecare dintre noi.
Deci, ce este stresul?
Mentinerea sanatatii necesita o buna capacitate de a face fata stresului. Un agent stresor nu este intotdeauna un eveniment negativ. O nunta si un deces pot fi in aceeasi masura stresanti pentru organism. Expunerea la evenimente stresante intense sau extreme, dar si deprivarea de stimuli pot provoca dezechilibre in organism si astfel probleme majore. Prea multa caldura, frig, activitate, hrana sau cerinte de ordin social sau din contra, lipsa hranei, atingerii, interactiunilor sociale sau somnului pot fi nocive pentru sanatatea individului.
Perceptia noastra asupra stresului este importanta; orice factor pe care il putem considera o amenintare, reala sau imaginara, va creste nivelul de anxietate. Modul cum reactionam este influentat de o serie de factori, dintre care unii pot fi controlati, in timp ce altii nu. Sanatatea fizica si metala, predispozitia genetica ("mostenirea"), experientele din trecut, regimul alimentar, sustinerea sociala determina care stimuli externi vor fi interpretati de catre organism drept agenti stresori intr-un anume moment al vietii noastre. O persoana sanatoasa, echilibrata, provenita dintr-o familie armonioasa si fara probleme de sanatate, care traieste o viata linistita, se hraneste rational si are relatii normale cu cei din jur, va raspunde mult mai bine la stres si are mult mai putine sanse sa dezvolte o afectiune legata de stres decat un om la care cel putin unul din factorii amintiti este deviat de la normal.
Atunci cand ne gandim la stres, ne vin in minte termeni ca "tensiune, povara, solicitare, efort, presiune, incordare, forta, constrangere". Conceptul de stres a fost studiat si definit pentru prima data de catre medicul de origine austriaca Hans Selye, in prima jumatate a secolului 20. Selye a folosit acest termen in 1950 pentru a descrie un ansamblu de reactii ale organismului fata de o actiune externa exercitata asupra sa de catre o larga serie de agenti (fizici, chimici, biologici, psihici) constand in aparitia unor variate modificari morfofunctionale.
Hans Selye a numit acest raspuns la stres, "sindromul general de adaptare", care cuprinde toate mecanismele nespecifice capabile sa mobilizeze resursele adaptative ale organismului in fata agresiunii care ii ameninta integritatea.
Sindromul general de adapatare se caracterizeaza printr-o evolutie in trei etape: de alarma, de rezistenta si de epuizare. In prima faza, cea de alarama, numita si "de soc" sau raspunsul "lupta sau fugi", organismul manifesta raspunsul initial la agentul stresor nou aparut. Se manifesta de obicei prin hipotensiune si tahicardie, hipotermie si o secretie crescuta de hormoni suprarenalieni (ACTH, cortizol, adrenalina). Urmatorul stadiu este cel de rezistenta, in care aparent organismul s-a adaptat la situatie, insa persista modificarile din stadiul de alarma. De fapt, organismul continua sa lupte cu agentii stresori mult timp dupa ce manifestarile fazei de alarma s-au estompat. In cazul in care organismul continua sa fie supus stresului fara nici un fel de ameliorare, se intra in al treilea stadiu, cel de epuizare. In aceasta situatie adaptarea nu mai poate fi mentinuta si incep sa se instaleze consecintele nocive ale persistentei reactiilor de aparare ale organismului: boli de inima, accidente cerebrale vasculare, boli digestive cum ar fi ulcerul gastric si duodenal, migrene si diverse infectii.
Oamenii care sunt supusi stresului continuu perioade lungi de timp devin coplesiti de tensiune, furie, frica si frustrari, ceea ce conduce la instalarea cronica a unei puternice stari anxioase. Ca urmare, secretia de adrenalina va creste iar tensiunea arteriala si frecventa cardiaca si respiratorie vor avea valori marite. O frecventa respiratorie mare va duce la hiperoxigenarea sangelui, cu instalarea sindromului de hiperventilatie. Acesta poate fi inceputul atacurilor de panica.
Glicemia si nivelul acizilor grasi in sange cresc in stres, aceasta combinatie favorizand accelerarea procesului de ateroscleroza, cu dezvoltarea bolilor coronariene. Functiile sistemului imun sunt mai putin eficiente, de aceea organismul nu va mai putea lupta eficient cu factorii patogeni si celulele canceroase.
Pe plan mental se observa o reducere a capacitatii de memorare si a capacitatii de concentrare. Apar tulburari de somn si depresie, precum si alte tulburari de dispozitie.
Eustres si distres
  • Evenimentele considerate pozitive, eustresul (casatorie, nasterea unui copil, castig la loto) necesita tot atat de multa efort de adaptare din partea organismului, ca si evenimentele negative, distresul (decesul cuiva apropiat, pierderea locului de munca, divort etc).
  • Un eveniment aparent negativ poate sa nu fie in mod necesar considerat ca stresant pentru unii indivizi.
  • Experientele pozitive pot declansa aceleasi modificari biochimice ca si cele negative
  • Nu toti stimulii cu potential stresor vor declansa acelasi raspuns la toti indivizii (sau nu vor declansa nici un raspuns)
Caracteristicile indivizilor aflati intr-o stare cronica de stres
Probabil ca multi dintre noi ne vom recunoaste in aceasta descriere. Daca aveti cel putin 3 dintre caracteristicile urmatoare, este timpul sa va ganditi serios la o modalitate de a reduce stresul
  • Sentiment constant de urgenta, graba; lipsa timpului pentru relaxare
  • Tensiune in toate relatiile, rezultand certuri, neintelegeri, jigniri etc.
  • Mania "evadarii" (in camera personala, masina, parc etc.)
  • Senzatia ca timpul curge prea repede, copii cresc prea rapid etc.
  • Dorinta constanta de a avea o viata mai simpla si mai linistita; discutii permanente cu cei din jur despre vremurile mai bune (care au trecut sau care vor veni)
  • Prea putin timp dedicat propriei persoane sau cuplului
  • Sentiment de vinovatie determinat de ideea ca nu ati reusit sa faceti tot ce ati fi putut pentru cei dragi din jurul vostru.
Cum afecteaza stresul diverse organe si sisteme
  • Tractul digestiv - bolile cate pot fi provocate sau agravate de stres include gastrita, ulcerul gastric sau duodenal, colita ulcerativa si colonul iritabil
  • Organele de reproducere - infertilitate, tulburari menstruale sau chiar lipsa ciclului menstrual la femei, impotenta si ejaculare precoce la barbati
  • Vezica urinara - iritabilitate, incontinenta, enurezis
  • Sistem nervos central - probleme mentale si emotionale, anxietate, psihoze, depresie
  • Par - pierderea parului cu calvitie
  • Orificiul bucal - ulceratii si lichen plan oral
  • Plamani - exacerbarea astmului bronsic in perioadele cu stres acut
  • Inima - tulburari de ritm cardiac, crize anginoase
  • Musculatura - tensiune musculara dureroasa, agravarea ticurilor nervoase si a tremorului la bolnavii cu Parkinson
Simptome fizice si psihice legate de stres
Simptome fizice
  • tensiune musculara
  • gura uscata
  • greata
  • palpitatii
  • ameteala
  • palme transpirate
  • diaree
Simptome psihice
  • anxietate
  • iritabilitate
  • depresie
  • sentiment de insecuritate
  • plans
  • sentimente de vina
  • dificultatea de a lua decizii
  • incapacitate de concentrare
  • lapsus
  • senzatie de tensiune psihica
Modificari de comportament
  • apetit alimentar modificat (anorexie sau bulimie nervoasa)
  • exagerarea consumului de tutun, alcool sau droguri
  • tulburari ale somnului
Ce e de facut cu stresul?
Trebuie sa intelegem ca stresul psihic este cauzat doar de noi insine, de reactiile noastre la actiunea mediului inconjurator: cantitatea stresului resimtit depinde doar de natura gandurilor noastre! Alungati din mintea voastra gandurile sumbre, nehotararea si sovaiala. Inlocuiti-le cu ganduri pozitive, vesele, constructive. Cum? Cititi in continuare.
  • Inceteaza sa te invinovatesti pe tine si pe cei din jur pentru cele trecute, trage doar invataminte pentru viitor si apoi tine cont de ele!
  • Nu fii ingrijorat pentru ziua de maine: sa te preocupe e ok, dar sa nu ajunga sa te streseze viitorul. Gandeste-te doar ca astazi este ziua pentru care te ingrijorai ieri. Cat s-a adeverit din temerile tale? Traieste doar pentru ziua de azi, scoate maximul din ea. Doar asa iti poti pregati viitorul.
  • Fii tu insuti! Nu incerca sa ii imiti pe altii. Aminteste-ti ca esti unic: ceea ce poti face tu, nu poate nimeni in afara de tine!
  • "Ceea ce nu ne omoara, ne face mai puternici" - a spus Nietzche. Profita de orice situatie grea pentru a te perfectiona.
  • Nu incerca sa schimbi inevitabilul! Exista unele situatii care trebuie sa fie asa, si nu pot fi altfel - accepta-le asa cum sunt. Aceasta nu inseamna sa cedezi indata ce apar greutatile, doar incearca sa distingi improbabilul de imposibil.
  • Fii atat de ocupat, incat sa nu ai timp sa-ti macini grijile. Gaseste-ti un hobby, o a doua slujba, o preocupare ce te pasioneaza, fiindca ocupatia este cel mai ieftin medicament si cel mai eficient.
  • Sa nu te supere criticile: inseamna ca ai fost remarcat! Mai bine asculta-le si multumeste celor ce te critica. Astfel dai doua lovituri deodata: iti dezarmezi criticul si ai o sansa sa iti corectezi greselile si sa te perfectionezi.
  • Inainte e a te agita pentru ceva, pune-ti intrebarea: "Merita?" In 99,99% din cazuri sigur vei raspunde "NU".
  • Alcatuieste-ti un program de actiune pentru fiecare zi si urmareste-l riguros. Vei evita astfel pierderea inutila de timp cu visarea sau ezitarea, si vei avea certitudinea ca nu ai uitat nimic din ce ai facut.
  • Rezolva-ti problemele, una dupa cealalta, dupa importanta lor; termina mai intii cu cele mai importante. Daca ai ceva de neplacut sau plictisitor de facut, incepe cu aceasta, apoi treci la activitatile pe care le agreezi. Si ce este cel mai important: rezolva-le atunci cand apar, nu le amana nici o secunda. Lucrand conform acestor trei principii, vei scuti o gramada de nervi si timp.
  • Inca nu a murit nimeni prin lipsa de somn. Nu insomnia te distruge, ci ingrijorarea din cauza ei. Mai bine scoala-te si citeste ceva sau lucreaza pana devii somnoros. Cand te culci sa nu te intereseze ca vei dormii, doar inchide-ti ochii, relaxeaza-ti muschii si odihneste-te.
  • Daca simti ca lucrurile incep sa se incurce, inseamna ca ai ajuns la un impas. Inainte de a-ti smulge parul din cap, scoate o coala goala de hartie si noteaza-ti aceste trei intrebari: "Ce ma nelinisteste?", "Ce pot face?", "Cum voi actiona?". Tot aici, raspunde la ele si apoi actioneaza!
  • Misca-te! Stiai ca 2/3 din structura organismului tau este destinat miscarii? Aparatul locomotor este format din aproximativ 400 de muschi scheletici si 208 oase ce trebuie puse la treaba, altfel 2/3 din tine "moare". Orice forma de sport, jogging, tenis, inot, culturism, aerobic sau fotbal, etc - in afara de faptul ca imbunatateste starea generala a organismului, te descarca total de tensiunile acumulate in timpul activitatii de zi cu zi, adica de stres.
  • Relaxeaza-te in mod regulat. Asa vei induce o stare de calm si liniste in organism, ce te vor detasa de presiunea psihica, uneori devenita insuportabila.
Masajul in lupta cu stresul
Tot mai multi oameni cauta sprijin in tratarea simptomelor legate de stres. De multe ori, un diagnostic precis este dificil de stabilit, deoarece fiecare dintre noi raspundem diferit la stres. Astazi, medicina recunoaste stresul intens si/sau de lunga durata ca pe o cauza importanta a imbolnavirilor de tot felul, deoarece asa cum s-a constatat, stresul are un efect distructiv asupra homeostaziei, adica starii de echilibru la nivelul diverselor sisteme si organe.
In lupta cu stresul, s-au impus metode precum acupunctura, meditatia, relaxarea prin respiratie, muzica, hipnoza, exercitii fizice, masajul clasic si shiatsu precum si altele. Considerate de catre unii ca fiind depasite, aceste metode stravechi au dovedit o eficienta chiar mai mare decat a tehnicilor moderne. Masajul are capacitatea de a micsora nivelul plasmatic de cortizol si de a reduce starea de excitare a sistemului nervos simpatic, ceea ce va reinstaura starea de echilibru interior a organsimului. Se considera ca masajul supune corpul unei forme mai "blande" de stres, care poate fi suportata; aceste semnale induc un fel de resetare a sistemelor (ca atunci cand oprim si repornim computerul), permitand astfel instalarea starii de echilibru. Ritmul linistitor al masajului are capacitatea de a organiza si sincroniza ritmurile biologice ale corpului. Astfel masajul se dovedeste un mijloc eficient de lupta cu stresul, insa trebuie retinut ca abordarea cazurilor pe termen lung trebuie sa fie multidisciplinara, incluzand aici in mod particular consilierea psihologica.
Dr. Serban Damian
Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit

DIETA SI GRUPELE DE SANGE


Este posibil ca grupa de sange sa aiba o legatura cu dieta ideala a unei persoane ? Un medic american, Peter J. D’Adamo, susţine că răspunsul la această întrebare este, fără dubiu, „da”. El crede că secretul unei diete potrivite este alinierea alimentaţiei personale la grupa sangvină. De aceea, D’Adamo a publicat două cărţi, în 1996 şi în 2007, în care a elaborat diete diferentiate pentru purtatorii fiecarei grupe de sange.Prima carte "Eat Right For Your Type" a devenit best-seller
inS.U.A. fiind
vândută în mai bine de 11 milioane de exemplare şi utilizată de numeroase celebrităţi precum Demi Moore, Liz Hurley sau Courteney Cox.
Doctorul D’Adamo susţine că grupele de sânge cele mai întâlnite – 0, A, B şi AB – au evoluat de-a lungul timpului, fiind influenţate de condiţiile de mediu în care trăiau oamenii în perioada respectivă. De asemenea, doctorul D’Adamo crede că atât nivelul de aciditate gastrică cât şi enzimele digestive ale unei persoane sunt influenţate de grupa sangvină. De aceea, susţine D’Adamo, dietă potrivită pentru grupa de sânge a fiecăruia ajută la digerarea mai eficientă a hranei.
D’Adamo afirmă că grupa 0 este cea mai veche, apărând în jurul anului 50.000 î.e.n, în perioada în care oamenii duceau un stil de viaţă de vânător-culegător. Următoarea grupă de sânge care a apărut, conform cărţii lui Adamo, este grupa A, aceasta evoluând în perioada 25.000-15.000 î.e.n., după ce omenirea a început să adopte agricultura. Pe măsură ce oamenii au migrat în zone mai reci, unde condiţiile de mediu erau mai dificile, a apărut şi s-a răspândit grupa B, acum aproximativ 10.000 de ani.Cea mai noua grupa de sange este AB. aceasta evoluand acum aproximativ 1200 de ani ca rezultat al amestecului dintre persoane cu grupa A si cei cu grupa B.





D’Adamo crede că secretul dietei bazate pe grupa de sânge este reacţia sângelui la lectine – un grup de proteine prezent în anumite alimente. Doctorul afirmă că interacţiunea negativă a acestor lectine cu sângele uman provoacă numeroase afecţiuni. Pentru a evita aceste reacţii, D’Adamo a elaborat o listă de recomandări pentru fiecare grupă de sânge.
Dieta recomandată fiecărei grupe de sânge

Doctorul D’Adamo prezintă în cartea „Eat Right For Your Type” recomandări detaliate pentru fiecare grupă de sânge, oferind sfaturi atât în ceea ce priveşte dieta, cât şi activitatea fizică recomandată.
Grupa 0

Doctorul D’Adamo susţine că aceasta este cea mai veche grupă de sânge, aducând ca dovadă în sprijinul afirmaţiei sale răspândirea grupei 0 în cadrul populaţiilor străvechi (precum amerindienii) sau izolate (precum bascii). Aceste popoare au fost izolate vreme îndelungată de alte populaţii ca ca urmare a poziţiei geografice; D’Adamo susţine că dacă grupele A, B şi 0 ar fi apărut în acelaşi timp, în cadrul populaţiilor izolate ar fi fost prezente toate grupele de sânge.
D’Adamo afirmă că persoanelor cu grupa de sânge 0 le este cel mai bine când au un stil de viaţă similar celui al strămoşilor lor care au trăit acum 30.000 de ani. Astfel, doctorul le recomandă o dietă bogată în proteine şi un stil de viaţă în care predomină activitatea fizică intensă.
De asemenea, doctorul afirmă că persoanele cu această grupă de sânge sunt mai predispuse la anumite afecţiuni, precum ulcerele şi disfuncţii ale tiroidei. Posesorii aceste grupe de sânge au cea mai mare cantitate de acid gastric în stomac, ceea ce facilitează digerarea cărnii. Această trăsătură are şi dezavantaje: studii realizate la jumătatea secolului trecut au arătat că incidenţa ulcerelor era de două ori mai mare în cazul celor cu grupa de sânge 0 decât în rândul purtătorilor celorlalte grupe de sânge. Doctorul D’Adamo recomandă consumul de legume precum broccoli sau spanac pentru a compensa aciditatea din stomac, sugerând totodată evitarea grâului şi consumarea unei cantităţi reduse de carbohidraţi.
De asemenea, pentru că persoanele cu această grupă de sânge tind să aibă un nivel scăzut al iodului în organism, D’Adamo recomandă o dietă bogată în peşte de apă sărată şi în alge. Acestea din urmă conţin iod, ajutând astfel la buna funcţionare a glandei tiroide.
Grupa A

Doctorul D’Adamo crede că factorul cheie ce a stat la baza apariţei acestei grupe a fost lupta pe care strămoşii noştri au dus-o pentru resursele alimentare. După ce au vânat până la epuizare turmele din Africa, aceştia au părăsit continentul ancestral în căutarea altor surse de hrană. Prin adoptarea agriculturii, viaţa lor s-a schimbat radical, iar cu timpul organismul lor s-a adaptat la noua sursă de hrană: carbohidraţii. Nivelul scăzut al acidului din stomac şi numărul mare de enzime dedicate hidrolizării dizaharidelor permit o digerare mai eficientă carbohidraţilor.
Dacă proteinele animale accelerează ritmul metabolismului în cazul persoanelor cu grupa de sânge 0, în cazul oamenilor cu grupa de sânge A efectul este opus, aceştia simţindu-se mai apatici şi mai lipsiţi de energie atunci când consumă carne. Dacă „oamenii de tip 0” folosesc carnea drept combustibil, „oamenii de tip A” o stochează ca grăsime, susţine doctorul D'Adamo.
De aceea, D’Adamo recomandă persoanelor cu grupa de sânge A să menţină, pe cât posibil, un stil de viaţă vegetarian, evitând carnea roşie şi lactatele. Alimentele ideale pentru aceste persoane sunt legumele, cerealele, fasolea, fructele de mare, nucile, seminţele şi uleiurile vegetale.
Grupa B

Această grupă de sânge a apărut în zona munţilor Himalaya, acolo unde se află astăzi India şi Pakistanul. D’Adamo crede că această grupă este o mutaţie care a apărut ca reacţie la schimbările climatice, pe măsură ce oamenii au părăsit savana fierbinte din estul Africii şi s-au adaptat la clima rece tipică platoului himalaian.

În scurt timp, această grupă de sânge a devenit predominantă în triburile care trăiau în stepa asiatică. Atunci când mongolii au început să se răspândească pe continentul asiatic, grupa de sânge B era deja împământenită. Chiar şi astăzi, această grupă de sânge predomină pe continentul asiatic. În Europa, numărul celor cu grupa de sânge B scade pe măsură ce ne îndreptăm spre vest, prezenţa acestei grupe datorându-se migraţiei popoarelor nomadice din Asia.
Doctorul D’Adamo afirmă că persoanele cu grupa de sânge B tind să se adapteze mai uşor la zonele cu altitudini mari şi că, statistic, sunt mai înalţi decât posesorii celorlate grupe sanguine. El susţine totodată că oamenii cu această grupă de sânge tind să producă mai mult cortizol în situaţii de stres. Cu toate acestea, doctorul D’Adamo afirmă că „o persoană cu această grupă de sânge ce duce o viaţă sănătoasă tinde să prezinte mai puţini factori de risc pentru afecţiuni şi să fie mai în formă din punct de vedere fizic şi mental decât posesorii oricărei alte grupe de sânge”.
Printre alimentele contraindicate în cazul acestei grupe de sânge se numără porumbul, grâul, lintea, roşiile, arahidele şi seminţele de susan. Toate acestea, subliniază doctorul, afectează eficienţa procesului metabolic şi duc la oboseală, retenţie a lichidelor şi hipoglicemie. De asemenea, D’Adamo recomandă evitarea cărnii de pui, care conţine o lectină ce creşte riscul de atacuri cerebrale şi afecţiuni autoimune. El propune în schimb consumul de carne de oaie, capră, iepure şi chiar vânat. De asemenea, doctorul recomandă consumul de legume verzi, ouă şi lactate cu conţinut scăzut de grăsime.
Grupa AB
AB este cea mai rară grupă sanguină, caracterizând mai puţin de 10% din populaţia planetei. D’Adamo afirmă că această grupă a apărut acum 10-12 secole, ca rezultat al amestecului grupelor A şi B, fiind singura grupă care nu a apărut în urma presiunilor de mediu. Persoanele care au această grupă de sânge prezintă trăsături moştenite de la cele două grupe din care provine aceasta.
„Persoanele cu grupa de sânge AB au puţin acid gastric, la fel ca cei din grupa A, dar sunt adaptate la consumul de carne, la fel ca persoanele cu grupa B. Pentru că nu au suficient acid gastric pentru a metaboliza carnea în mod eficient, aceasta este stocată sub formă de grăsime”, spune D’Adamo. „Ar trebui totodată să evitaţi cărnurile maturate şi afumate, căci acestea pot declanşa cancer la stomac la persoanele care dispun de puţin acid gastric”, a mai explicat doctorul. De asemenea, alimentele care provoacă hipoglicemie persoanelor cu grupa de sânge B au un efect similar în rândul celor cu grupa sanguină AB.
În schimb, peştii de apă sărată reprezintă o sursă excelentă de proteine pentru persoanele cu grupa de sânge AB. Doctorul D’Adamo recomandă mese mai mici şi mai frecvente posesorilor acestei grupe de sânge pentru a contracara problemele digestive provocate de cantitatea redusă de acid gastric şi de enzime. „Stomacul desfăşoară procesul digestiv printr-o combinaţie de sucuri gastrice şi contracţii musculare. În cazul în care aveţi un nivel scăzut al acestor secreţii digestive, alimentele vor rămâne în stomac pentru o perioadă mai îndelungată”, afirmă doctorul. De aceea, specialistul recomandă evitarea combinării proteinelor şi carbohidraţilor în timpul aceleiaşi mese, pentru a digera hrana mai rapid.
Această grupă are şi avantaje: de exemplu, persoanele cu grupa AB sunt cel mai puţin predispuse la alergii

CINE SALVEAZA PAMATUL DE APOCALIPSA


Calugarii tibetani cred ca, in 2012, vizitatori din alte lumi vor interveni pentru ca superputerile sa nu distruga Terra. Turistii indieni recent intorsi de la manastirile tibetane din China povestesc despre prorocirile clarvazatorilor din lacasele de cult, care anunta tensiuni crescande pe Terra in viitorul foarte apropiat, generate de terorism si razboaie clandestine, semnaleaza Indiadaily. În 2010 si 2011, se vor desfasura manevre politice si negocieri la nivel mondial, dar cu succes minim. Anul 2012 ameninta cu un razboi nuclear, distructiv si total. "Dar extraterestrii, care ne-au pazit zi si noapte, vor interveni pentru salvarea umanitatii", sunt convinsi calugarii.

Doi ani de cumpana

Cultura din Tibet se bazeaza cel mai mult pe premonitie, dintre toate celelalte activitati spirituale. De aceea, informatiile furnizate de calugari au avut darul sa-i puna pe ganduri pe vizitatorii templelor tibetane din ultima perioada. Clarvazatorii au remarcat ca marile puteri ale lumii se ameninta intre ele cu distrugerea. Din cauza politicii mondiale, anul acesta este de referinta pentru relatiile din sanul omenirii. Cei tari aprind razboaie regionale din ce in ce mai multe. De aceea, din 2010, cei mici vor incepe sa se orienteze catre aripa protectoare a celor puternici. Dar, la fel de bine, odata cu aceasta "polarizare", cei slabi se vor resemna, asteptandu-se la "sfarsitul lumii", prevestesc calugarii tibetani. În 2012, toate manevrele politice de ocolire a unei conflagratii nucleare de nivel mondial vor da gres din cauza rupturii din ce in ce mai adanci dintre natii. Inevitabilul se va produce, omenirea intrand in razboi cu ea insasi, mai avertizeaza clericii adepti ai lui Dalai Lama.

Ajutorul vine de la cer

În momentul in care umanitatea va fi prinsa in mijlocul unui razboi total, entitatile supranaturale vor interveni. "Destinul omenirii nu este sa se autodistruga, in 2012. Puterile extraterestre ne pazesc in fiecare clipa", afirma calugarii, in premonitiile lor. Acelasi raspuns il dau si cand sunt chestionati despre recentele aparitii ale OZN-urilor in India si in China. "Divinitatea este acolo sus si ne urmareste. Ea nu permite umanitatii sa altereze viitorul mondial pana la autodistrugere! O schimbare generala a destinului omenirii nu este autorizata de divinitate", atrag atentia clericii tibetani. Ei spun ca, in 2012, Terra va intelege in sfarsit ca frontiera finala a stiintei si tehnologiei este pe taramul spiritualitatii, si nu in zona stiintelor materiale, cum ar fi chimia sau fizica.

Întalnirea, tot mai aproape

În India si China, observatiile de OZN-uri s-au inmultit nesperat, in ultimele luni. Multi spun ca deja guvernele celor doua tari vecine ar fi intrat in contact cu extraterestri. Ca un alt amanunt, cele doua mari puteri asiatice si-au dezvoltat foarte mult si capacitatile nucleare, de cativa ani incoace. Întrebati daca extraterestrii ni se vor arata in realitate, calugarii tibetani considera ca da. "Numai ca o vor face doar daca vor fi nevoiti si de o maniera prin care sa nu-i infricoseze pe oameni. Cum stiinta si tehnologia noastra evolueaza, practic suntem condamnati sa luam contact cu ei, interactionand de o maniera sau alta", avertizeaza clericii din Himalaya. Clarvazatorii din muntii Tibetului mai dau asigurari ca Pamantul e binecuvantat, salvarea sa venind din tot felul de hazarduri pe care deocamdata oamenii nu le constientizeaza. "Cu cat tehnologiile noastre vor progresa mai mult, cu atat vom realiza mai repede ca entitatile supranaturale sunt cele carora le datoram salvarea noastra", spun calugarii. 


APARITIE INEXPLICABILA

FENOMENE STRANII

Aparitie inexplicabila in cea mai bine pazita jungla din lume. Armata e mereu in alerta.



Imaginea a fost publicata de un cunoscut specialist in fenomene paranormale, Michael Cohen si a fost filmata de doi turisti britanici in regiunea Mamaus a Amazoniei.



Camera foto ii are in prim plan pe cativa copii, dar in plan secund este o silueta argintie care nu seamana cu nicio creatura pamanteana.



Forma de "extraterestru", dar si lumina albastra din spatele siluetei raman fara explicatii, dar cei care se ocupa de site-uri paranormale pe internet spun ca imaginile sunt atat de clare incat nu pot fi considerate a fi farse.



In plus, zona este recunoscuta drept una cu activitate intensa din acest punct de vedere. Oficialii brazilieni au chiar o investigatie la nivel-inalt denumita Operatiunea Prato, armata fiind trimisa sa monitorizeze si sa confirme activitatea extraterestra.



Existenta acesteia a fost negata ani la rand, inainte ca oficialii brazilieni sa admita ca ea a fost reala si sa faca publice dosare din cadrul anchetelor.
Sursa: DailyMail

TRATAMENT NATURIST PENTRU INFLAMATII ALE RINICHILOR SI CAILOR URINARE


Nefritele sunt inflamatii ale tesutului. renal pielite (inflamatii ale bazinului renal )
uretrite(inflamatii ale uretrei).in general toate afectiunile aparatului urinar cauzate de patrunderea germenilor a toxinelor. Se pot folosi plante cu efect antiseptic si diuretic la care se adauga consumul de propolis grande pe cale bucala.Plantele sunt:flori de musetel flori de coada soricelului. flori de soc frunze de merisor.rizomi de pirmedicinal.radacina de osul iepurelui.teci de fasole. muguri de pin foliari. matase de porumb.ghimpe.
In timpul tratamentului si consumului de ceaiuri medicinale este interzis consumul de : lapteacru.alcool.condimente.muraturi.fructe acre etc.
Sunt rezultate bune cu urmatorul ceai medicinal:
1) Coada calului……………15 g
2)sovirv ………………20 g
3)Cimbrisor ……………….15 g
4)Muguri de pin foliari…………10 g
5Matase de porumb…………….20 g
6)flori de musetel…………………10 g
7)Flori de coada soricelului……10 g
8)Radacina de osul iepurelui…..10 g
Infuzie timp de 5 minute dintr-o lingura de amestec la o cana de apa: 3 cani pe zi timp de 15 zile.iar in continuare cate 2 cani pe zi timp de o luna.
“Sursa Natura farmacia verde”. Nicolae Enescu

TRATAMENT NATURIST PENTRU INSOMNII


Maladie care a luat proportii. tocmaidatorita modului de viata contemporana.de stres.de viteza de griji suparari evenimente familiale nedorite.care lasa urme in forme grave se recomanda tratament in statiuni specializate de nevroze sau bai cu plante sedative din doua in doua zile si ceaiuri preparate .cu actiune sedativa sau plante in amestec.  In acest caz plantele folositoare sunt : talpa gastii;flori.frunze si fructe de paducel;conuri de hamei;flori de tei;flori de levantica;sulfina ;maghiranul(majorana hortensis) care este o planta erbacee.placut mirositoare.originara din Arabia si din Egipt.iar la noi se cultiva pe suprafete mari ca specie condimentara. Se foloseste in scopuri medicinale partea aeriana (herba majoranae).recoltata in timp ce infloreste planta. Sub forma de infuzie de 1-2%.cate 2-3 ceaiuri pe zi in stari nervoase si insomnii.  Ceai medicinal ce se poate prepara in casa si poate combate  insomnia:
  1. Flori de tei.........................................10g;
  2. Conuri de hamei.................................15g;
  3. Talpa gastii..........................................10g;
  4. Sovarv.................................................10g;
  5. Paducel................................................15g;
  6. Maghiran..............................................15g.                                                                                                                                        Infuzie dintr-o lingura de amestec de planta la o cana de apa.  Se bea inainte de culcare.  In situatia insomniilor accentuate se va bea o cana si dupa masa de seara.  Plantele le gasiti la piata la tarabe la tarani.

ALEX PAPAGARUL CU MINTEA UNUI COPIL DE 5 ANI


Un experiment desfăşurat pe o perioadă de trei decenii la finalul secolului trecut a surprins lumea ştiinţei, dezvăluind o inteligenţă remarcabilă în lumea animală: cea a lui Alex, un papagal din specia Psittacus erithacus („papagalul african gri” sau „papagal jako”). Capacităţile lui extraordinare au schimbat tot ceea ce se credea despre inteligenţa păsărilor, considerate până atunci fiinţe nesofisticate, iar povestea lui Alex a rămas în analele zoologiei.

Un creier cât o nucă, gazda unei inteligenţe ieşite din comun
Cel mai cunoscut papagal din istorie, Alex, a demonstrat de-a lungul vieţii sale capacităţi extraordinare. Proprietara lui, prof. Irene Pepperberg, afirmă că Alex avea capacitatea intelectuală a unui copil de 5 ani şi inteligenţa emoţională a unuia de 2 ani, fiind încă departe de a-şi atinge potenţialul maxim atunci când a murit.
Irene Pepperberg, profesor de psihologie la Universitatea Brandeis şi totodată cercetător la Universitatea Harvard, l-a cumpărat pe Alex dintr-un magazin de animale de companie din Chicago în iunie 1977, când acesta avea vârsta de 12 - 13 luni. Timp de 30 de ani, Alex a făcut parte dintr-un experiment dirijat de Pepperberg, fiind antrenat în mod continuu. Cu timpul, papagalul a reuşit să numere, să recunoască noţiuni, să stăpânească un vocabular de peste 150 de cuvinte şi chiar să dezvolte o relaţie afectivă cu Irene.
Cercetarea realizată de prof. Pepperberg a demonstrat că primatele nu sunt singurele animale ce prezintă o capacitate cognitivă suficient de avansată pentru a permite folosirea unui limbaj complex, cum considera la acel moment comunitatea ştiinţifică. „Alex a arătat că o creatură cu creierul cât o nucă poate duce la bun sfârşit aceleaşi sarcini îndeplinite de maimuţele antropoide, de delfini şi, în anumite cazuri, de copiii mici. Educarea lui a fost o realizare extraordinară”, explică dr. Pepperberg.
 Deşi ultimul strămoş comun al prof. Pepperberg şi al papagalului Alex a trăit în urmă cu peste 300 de milioane de ani, Alex a depăşit cu timpul stadiul de cobai, devenind practic un membru al familiei lui Irene. Papagalul a murit în 2007, după 30 de ani petrecuţi în compania lui Irene. În amintirea sa, psihologul a scris o carte intitulată „Alex & Me”, în care a relatat viaţa lui Alex de-a lungul celor trei decenii petrecute alături de ea.
Alex stăpânea o varietate de concepte, fiind capabil să recunoască cinci forme, şapte culori şi să numere până la 8. Inteligenţa sa îi permitea să utilizeze cuvintele şi conceptele cunoscute cu referire la peste 100 de obiecte din laborator, putând să le identifice, să spună din ce categorie fac parte, câte obiecte i se arătau sau chiar să solicite sau să refuze un obiect anume. „L-am învăţat pe Alex încă de la început să eticheteze obiectele pe care şi le dorea. Era motivat să înveţe cuvântul «cheie», pentru că o voia ca să se scarpine cu ea, sau cuvântul «lemn», pentru că îi plăcea să-l mestece. Dorinţa de a obţine un anumit obiect îl motiva să reţină denumirea acestuia”, a explicat Pepperberg.
Tehnica prin care Alex învăţa cuvinte noi era una foarte simplă, intitulată „tehnica model/rival”, adaugă dr. Pepperberg. „Întâi identificam obiectele pe care şi le dorea şi apoi îl făceam să înveţe denumirile lor. Spre exemplu, eu aveam în mână o bucată de lemn pe care Alex şi-o dorea. Eu i-o arătam unei studente, care era modelul pentru comportamentul lui şi cu care concura pentru atenţia mea, şi o întrebam: «Ce este asta?». Studenta răspundea: «lemn». Eu o lăudam pentru răspunsul corect şi îi dădeam bucata de lemn, iar studenta spunea «lemn, lemn, lemn». Alex, în acest timp, observa cum altcineva folosea obiectul pe care şi-l dorea”, relatează Pepperberg.
„Apoi schimbam cele două roluri, studenta devenind dresorul, urmând ca eu să joc rolul de model/rival. Acest lucru urma să-i arate papagalului că procesul este interactiv, că rolurile nu sunt fixe. Când studenta mă întreba «ce este asta?», eu răspundeam cu un «cuac» şi nu primeam lemnul, dorind să-i arăt astfel papagalului că nu orice răspuns duce la obţinerea obiectului dorit. După repetarea acestui joc de mai multe ori, Alex a început să răspundă parţial corect («ood» adică «emn»), iar noi l-am recompensat pentru asta şi, cu timpul, l-am stimulat să răspundă corect”, a adăugat Irene.
Cu toate acestea, Alex avea unele probleme de pronunţie. Dr. Pepperberg spune că „anumite sunete sunt greu de pronunţat atunci când nu ai buze. Cel mai dificil îi era să pronunţe litera „s” la finalul cuvintelor, astfel că îşi spunea «Alec», nu «Alex», iar în loc de «şase» («six») spunea «sic». Consoanele sunt mai greu de pronunţat - gândiţi-vă la pronunţia literelor «p», «v» sau «b», de exemplu. Cu toate acestea, Alex reuşea să le spună, făcând un efort pentru a le emite din esofag”.

TRATAMENT NATURIST PENTRU NINFOMANIE


Ninfomania este o stare deosebita de hipersexcitabilitate sexuala la femei. datorita foliculinei in exces. Aceasta se datoreaza unor tulburari hormonale si este necesar consultul medicului specialist. In unele situatii trecatoare se pot folosi plante medicinale cu actiune sedativa.
1)  Talpa gastii......................30g;
2)Flori de levantica..............10g;
3)Paducel.............................10g;
4)Flori de tei.........................10g;
5)Sovarv................................10g;
6)Conuri de hamei..................20g;
7)Radacina de valeriana..........15g.
Infuzie din doua linguri de amestec la o cana de apa.Se pot bea doua cani de ceai pe zi indulcite cu miere.
Plantele descrise mai sus se gasesc in magazinele Plafar sau in piete la tarabe la unele batrane.

TRIUNGHIUL BERMUDELOR

FENOMENE STRANII

Triunghiul Bemudelor reprezinta spatiul marin, de forma triunghiulara, situat in Oceanul Atlantic, cuprins intre Insulele Bermude, Puerto Rico si Peninsula Florida. Denumit si Triunghiul Diavolului, acesta a devenit un subiect de mare interes incepand cu secolul a XIX-lea. La acea vreme, marinarii se temeau de aceasta zona, despre care se povesteste ca "inghitise" numeroase vase. Din punct de vedere geografic Triunghiul Bermudelor are cele trei varfuri situate in insulele Bermudelor, Miami (Florida) si respectiv Puerto Rico. Aria triunghiului masoara aproximativ 1,2 milioane de kilometri patrati. Referindu-se la aceasta regiune oamenii obisnuiesc sa folosesca diferite denumiri printre care si: Zona Crepusculara, Pragul Iadului, Depozitul celor Pierduti sau Zona Deocheata. Sa fie oare vorba despre un fenomen natural inspaimantator, o exagerare mediatica a unor fapte obisnuite, o interventie a extraterestrilor, cristale reziduale din Atlantida sau o ruptura in dimensiunea spatiu-timp? Tocmai diversitatea explicatiilor este cea care suscita curiozitatea si mentine interesul viu.
Cel care a semnalat pentru prima data existenta unor fenomene neobisnuite in regiune a fost chiar Cristofor Columb. El a notat in jurnalul personal ca in timpul expeditiei din anul 1492 busola a luat-o razna si el si membrii echipajului au vazut lumini ciudate pe cer, “o flacara orbitoare” care s-a prabusit in ocean. Aceste fenomene au fost ulterior explicate pe baza informatiilor din jurnal: focul ciudat ar fi fost un meteorit iar enigma inexactitatii busolei constand de fapt in discrepanta dintre nordul geografic si nordul magnetic. Busola nu indica nordul adevart ci pe cel magnetic, aflat la multi kilometri de cel real, iar indicatiile busolei se schimba in timpul calatoriei., lucruri pe care Columb nu le stia pe atunci. Se poate raspunde insa pe buna dreptate ca nu era pentru prima data cand Columb folosea o busola, chiar si necunoscand diferenta dintre nordul magnetic si cel real, insa era pentru prima data cand il surprindeau indicatiile ei.

Cu toate ca intre timp au mai fost semnalate si alte cazuri ciudate, legenda s-a consolidat cu adevarat abia in anul 1945, cand dimensiunile dezastrului au fost mult prea mari pentru a mai putea fi neglijat sau ascuns in spatele unor “povesti cu strigoi.” In acest an cinci bombardiere TBM Avenger se pregateau pentru o misiune importanta, cunoscuta sub denumirea de Zborul 19. Escadrila era condusa de Charles Taylor.
 In acea zi, la putin timp dupa ora 14:00, pe un cer curat si albastru, "Zborul 19" (cum a fost codificat) a decolat de la baza Fort Lauderdale din Florida, pentru a efectua o patrulare de rutina, deasupra Atlanticului, in zona arhipelagului Bahamas, dar aparatele au disparut. Un avion de salvare, plecat de la baza din Banana River la ora 19:27 (care urma sa se intoarca la 20:30), va disparea, la randul lui, in ciudatul triunghi. Capitanul unui vas care patrula prin zona avea sa declare ca, la ora 19:50, a vazut o explozie pe cer si ca i-sa parut ca avionul luase foc in aer, inainte de a lovi apa si de a exploda. Eforturilor controlorilor de zbor au fost inutile intrucat in scurt timp semnalele de radio s-au pierdut si escadrila a disparut fara urma. In cateva ore la fata locului au aparut avioanele de salvare, insa nu numai ca cercetarea nu s-a soldat cu niciun rezultat dar unul dintre aceste avioane, care avea 13 oameni la bord, a disparut la randul sau. In total 27 de oameni disparusera intr-o singura zi in blestematul loc. Aproximativ 200 de astfel de incidente au mai fost semnalate de atunci, ele fiind sintetizate si prezentate de scriitorul Vincent Gaddis in anul 1964 intr-un numar al revistei de SF “Argosy”. Cativa ani mai tarziu, mai exact in 1970 Charles Berlitz a scris o carte carea socat intreaga lume, “The Bermuda Triangle”, care a devenit un bestseller exclusiv datorita subiectului abordat. Cartea a atras o publicitate foarte mare si implicit a starnit curiozitatea oamenilor, acum incepand sa se vehiculeze tot mai multe teorii. Au aparut si diferiti “experti” oferind explicatii total neavizate si neverificate. O astfel de explicatie este citata de Richard Winer, cel care a realizat un film documentar despre ciudatele fenomene. Conform acestuia, “expertul” sustinea ca navele si avioanele disparute sunt inca acolo, numai ca sunt prinse intr-o alta dimensiune formata in urma unui fenomen magnetic care cel mai probabil a fost creat de catre extraterestri.

In anii care au urmat, misterioasele disparitii de nave si avioane au continuat, celebrul Triunghi ale Bermudelor dobandind o reputatie tot mai funesta. Povestirile fantastice, ca s-au adaugat legendei, mentionau faptul ca, in zona, instrumentele de navigatie ramaneau in pana, busolele nu mai functionau, vapoarele se scufundau in ape care fierbeau, iar avioanele explodau. Termenul "Triunghiul Bermudelor" a aparut pentru prima oara in anul 1964, intr-un articol publicat intr-o revista americana. Triunghiul a devenit un mit, loc de atractie irezistibil pentru amatorii de senzatii tari. Ulterior au fost emise numeroase si variate ipostaze, care mai de care mai bizare, mai socante sau chiar aberante, pentru a explica aceste disparitii. Una dintre aceste explicatii exotice afirma ca disparitiile de nave si de persoane s-ar datora "ultimilor descendenti ai Atlantidei", acel tinut misterios disparut la randul lui, si ca navele aeriene si maritime a fi fost de fapt "transferate" in lumea atlantilor. O alta supozitie considera ca disparitiile se datoreaza extraterestrilor, desi ipoteza existentei acestora si a O.Z.N-urilor nu a fost validata…De asemenea, pornindu-se de la teoria einsteiniana despre spatiu si timp, a mai fost emisa si ipostaza potrivit careia navele maritime, avioanele si pasagerii au fost translatate intr-o alta dimensiune a Timpului si Spatiului, printr-un fel de falie spatio-temporala, prin proiectarea lor intr-o lume paralela. Alti cercetatori au incercat sa demitizeze Triunghiul si sa rezolve misterul apeland la cauze naturale. Dupa acestia, accidentele petrecute in zona incriminata s-ar fi petrecut din cauza unor pene mecanice, a unor erori umane sau, mai ales, a capriciilor meteorologice. Dintre explicatiile stiintifice, aparute in diverse surse de informare, ar fi amintit de: uraganele, vartejurile, trombele si antitrombele marine, tornadele inverse, anomalia magnetica si fluxurile magnetice, turbulenta atmosferica, vibratiile aerului (cunoscute sub numele de "glasul marii" sau "glasul furtunii"), emanatiile postvulcanice de gaze etc.
Se cunoaste faptul ca perimetrul Triunghiului Bermudelor este traversat de Gulf Stream (Curentul Golfului), cel mai mare curent marin situat in Atlanticul de Nord, un curent puternic, cald, care genereaza o vreme foarte dificila. Acesta transporta un volum de apa de 100 de ori mai mare decat debitul tuturor raurilor de pe glob, luate la un loc, cu o viteza de 45-60km/h. Ca urmare, se apreciaza ca acesta ar fi capabil sa transporte foarte repede "resturile" unei catastrofe, ceea ce ar explica dificultatile intampinate in gasirea resturilor epavelor. Se pune totusi intrebarea: de ce s-au produs atatea accidente enigmatice in aceasta zona? Dupa sase ani de cercetari, geologii americani si germani considera ca pot explica misterul unui dintre cele mai mediatizate mistere ale lumii. Pe baza studiilor efectuate in adancul Oceanului Pacific, la 100 de kilometri de coasta statului Oregon (S.U.A.), savantii au ajuns la concluzia ca pe fundul intregului Ocean Planetar se afla cantitati uriase de gaz metan amestecate cu apa. Acest amestec, extrem de inflamabil (produs de emanatiile sedimentelor, aflate in descompunere, de pe fundul oceanelor), se gaseste, din cauza presiunilor imense la care este supus, in stare solida, mai exact sub forma unor blocuri de gheata. Energia inmagazinata in acest compus ar fi de doua ori mai mare decat a oricarui tip cunoscut de carbune, gaz natural sau petrol. Potrivit cercetarilor americani, din cauza variatilor de temperatura ale Oceanului Atlantic—generate de confluenta celor doi curenti oceanici: rece, din nord, al Labradorului, si cald, din sud, al Golfului—, metanul inghetat se topeste, emisiile rezultate ducand la scaderea densitatii apei, care nu mai poate sustine greutatea vaselor si aceste se scufunda. Astfel spus, in acest punct de pe planeta, materia solidificata se lichefiaza din pricina curentilor oceanici. In ceea ce priveste avioanele, gazul metan care iese din apa le-ar provoca o "pana" sau, mai rau, o scanteie care le-ar aprinde. Oricat de plauzibile ar fi, aceste consideratii raman totusi ipostaze. Se contureaza insa tot mai mult ideea manifestarii simultane, conjugate, a cel putin catorva din fenomenele amintite, care ar oferii explicatii mult mai pertinente asupra intamplarilor senzationale din aceasta parte a globului. Din fericire, in ultimii ani, in special datorita unui sistem de pozitionare globala (GPS), pilotii si navigatorii dispun de mijloace mult mai sofisticate si mai eficiente, care au facut ca accidentele sa fie mai rare. Cu toate acestea, in pofida precautiilor de anvergura luate, disparitiile din Triunghiul Bermudelor continua sa aiba loc.
Explicatiile stiintifice sunt insa mult mai convingatoare. Povestea pilotului amator Bruce Gernon, printre altele, a venit in sprijinul acestor explicatii si a elucidat cateva probleme. In 1970 el zbura in zona Triunghiului cand a constata aparitia unui nor ciudat. Neavand de ales a intrat in nor insa imediat instrumentele de bord au luat-o razna si nu a mai putut fi detectat de radar. Gernon povestea ca desi nu era furtuna, in jurul lui se desfasura un joc de lumini albe si linii ciudate, pe masura ce inainta intr-un tunel care devenea tot mai stramt. Salvarea lui a fost o deschizatura pe care o observase in norul din fata. Dupa ce a reusit sa iasa a privit in urma si a observat ca tunelul se prabusise si formase o fanta care se rotea. Insa acum avionul era in pericol de a fi invaluit intr-un fel de ceata electronica, moment in care a reaparut pe ecranele radarelor si controlorii de zbor l-au indrumat pe pilot care a reusit astfel sa se salveze. Lui Gernon i s-a mai intamplat sa intalneasca ceata electronica si cativa ani mai tarziu, cand era insotit si de sotia lui. Misterul cetii a fost explicat pe atunci prin influenta experimentelor cu unde radio si tensiuni inalte pe care fizicianul John Hutchison le realiza la cateva mii de kilometri, in Vancouver. Hutchins pretindea in anul 1979 ca descoperise ceva iesit din comun, o serie de fenomene neobisnuite care sunt cunoscute sub denumirea de “efectul Hutchins”, pretinzand printre altele ca poate sa creeze in laborator acea ciudata ceata electronica. Nu a reusit insa sa demonstreze convingator ceea ce pretindea, poate si din cauza ca asa cum el insusi afirma, el nu lucra intocmai ca un adevarat om de stiinta ci se baza mai mult pe intuitie.

Cei care au oferit explicatii fanteziste au pierdut din vedere specificul zonei, care nu este deloc prietenoasa insa nu din cauza interventiei extraterestrilor sau din cauza salasluirii copiilor Diavolului in acea zona. In Triunghiul Bermudelor au loc unele fenomene naturale care sunt in masura sa explice punct cu punct o mare parte din disparitii. Astfel, in regiune se produc fenomene la scara mica, rafale, valuri uriase si diferite turbulente care insa nu pot fi prevazute intrucat au aparitii rapide si impetuoase si dispar la fel de repede. Acestea sunt in masura sa distruga un vas si chiar un avion. Faptul ca desi uneori s-a intervenit chiar rapid, nu s-a mai gasit niciodata vreo urma a existentei vaselor, de parca nu ar fi existat, se poate explica prin forta curentului Golfului, extrem de puternic si violent, care ar putea sa indeparteze ramasitele. S-a spus ca in multe cazuri nu se cunostea pozitia exacta a disparutilor, deci este foarte probabil sa nu se fi cautat in zona corecta. Un argument in defavoarea mitului ar mai fi si faptul ca in lume exista zone chiar mai periculoase decat Triunghiul Bermudelor, unde au avut loc mai multe disparitii, insa se pare ca in aceste cazuri imprejurarile in care au avut loc incidentele sunt mult mai usor de acceptat. Desi in realitate nu se poate afirma ca exista dovezi stiintifice ale existentei unui fenomen neobisnuti in acest inedit triunghi geografic, sa nu uitam ca de multe ori, inainte ca o decoperire sa fie demonstrata rational a fost nevoie de iluminarea si intuitia unui om. Si poate ca uneori stiinta de laborator este depasita de ceea ce se intampla in lumea reala, indiferent despre ce dimensiune a acesteia vorbim.
sursa: Interactiuni